Summa sidvisningar

måndag 28 februari 2011

En ide från pappa Ulf...

Löd kort och gott: gör älgörhängen och sälj till tyskarna! Sagt och gjort=) Nu hänger dom för försäljning på Hotell Laponia i Arvidsjaur. Där jag för övrigt extraknäcker några dagar i månaden, givet hade jag ju på mig dessa örhängen nu i helgen när jag jobbade. Reklam reklam.:)
Igår fick en 9-årig tysk flicka ett par älgörhängen i födelsedagspresent av sin pappa som köpte ett par. Pappor kan va rätt bra tycker jag!

torsdag 24 februari 2011

Hoppsan!

Jag har visst råkat radera alla kommentarer från ni som skrivit och jag uppskattar ju att ni kommenterar, som tusan! Nu vet jag iaf hur man INTE skall göra, ber om ursäkt för det! Allt som skrivs får givetvis stå kvar och hittills var det ju bara snälla saker... som nu är borta, perkele!

onsdag 23 februari 2011

Nörden hamnade i Piteå-Tidningen


"Jenny Berglund, Rosvik, går möbelrenoveringslinjen på folkhögskolan men visade även upp smycken under dagen. "Jag är jättenördig när det gäller serietidningar, jag älskar dem helt enkelt. Så jag har gjort örhängen med urklipp från serier", sa hon."
Foto: Therese Hedman

tisdag 22 februari 2011

Det var en gång en tjej som ville åka rymdraket!


Hard Helga har funnits med sen gymnasietiden och under den perioden var jag rätt så insnöad på Star Trek:) Jag gick Dräkt & Design i Luleå och det var då som jag började sy och designa egna kläder under namnet Hard Helga Schweden.
Kan ju tillägga att Åhlens i Luleå fick nog fylla på silvertyglagret med jämna mellanrum:)
Efter gymnasiet bar det iväg söderut och jag hamnade i Skåne, närmare bestämt Helsingborg. Även där bodde det utomjordingar till min stora glädje. Mitt första större syprojekt blev att sy scenkläder till Malmöbandet S.P.O.C.K. och kläderna kan ni se i deras video här ovan. Redan då tyckte jag om att pussla ihop (tyg)bitar, såsom det är ett evigt pusslande av serietidningsrutor på borden jag gör... jag ser en röd tråd=)
Hoppas ni oxå gör det och njut av den utomjordiskt fräsiga videon "Where Rockets Fly"!

måndag 21 februari 2011

Wihooooo!!!

Idag är en himla bra dag! Mina 2 mindre stålmannenbord finns numera att skåda o köpas på Handelshuset i  metropolen Älvsbyn. Kändes lite speciellt att skriva under som hantverkare, haha!
Imorgon börjar Vinterfestivalen här i byn och vi som går möbelrenoveringslinjen kommer ha en miniutställning på skolan. 7:e Maj är den stora möbelutställningen, längtar! Fem möbler per elev kommer ställas ut, som det känns nu hade man ju kunnat fylla halva lokalen själv... Har släpat hit gode många projekt som står och smular, resultatet av för mycket grejer förra veckan fick motsatt effekt av vad som förväntades av mig:) Jag flydde undan till min lilla värld av serietidningsklippning=) Nu är det ny vecka, och ny energi så till attack!!!

                                                          http://www.handelshusetab.se/

I got some news for you! Tidningspappersklänning... i tyg:)



Discodanstestet, hä funk!


Sydde denna klänning i somras och har använts några få gånger, I like! Passar bra med skärp till oxå men det viktigaste är ändå ett par rejält höga klackeskor o gärna stora örhängen till.

måndag 14 februari 2011

-30 grader ute resulterade i +30 örhängen inne

Gott & Blandat

Mumin örhängen

Bästa Homer!

Rosa Pantern

Nalle Puh

Black and White

Dönickar!

Superhjältar

Hulken, en given man att hänga i örat:)
Alla örhängena finns att köpa på Killerqueen i Luleå, så hiva er iväg!

söndag 13 februari 2011

Hulk örhänge



Finaste Hulken!

Hard Helga Hundtäcke



H:et står för Holley, en jackrussel som hade svårt att hitta ett täcke som satt bra. Hard Helga fixar:)

3 tassat stringbord, decoupage från serietidningen Gigant

Organiserat kaos=)

Såld.

Behövdes inte många tidningar för att få tillräckligt med rutor till detta knasbord. Mycket action i Gigant=många rutor med: BLAAM!! POW!!! CRASCH!! Ja, sånt som gillas skarpt:)

Mera Stålmannen åt folket! Serietidningsbord.


Stort Stålmannen soffbord, decoupage såklart!




Det kändes som evigheter... räknade att det tog ca16h av bara pusslande och då hade jag redan klippt ut alla rutor, vilket är ett terapiarbete i sig. Det är som att varje bit har sin plats, man får leka lite "finns i sjön" ett tag. I like it! Arbetet må ta tid, men det ger mig ro under tiden och en enorm tillfredsställelse när det är klart.
Min kära hund har dock varit framme igen, han gnagade på ett hundben under det här bordet. Alldeles intill ena bordsbenet, så jag tycker att den här gången får hans lilla bravad gå under rubriken "liten olycka". Ett ben måste alltså putsas och målas om, funderar på att göra det benet svart, kanske blir fräsigt?
Alla benen målade jag svart och det vart helt klart mycket bättre...

Stolprojekt

Första stolen jag klädde om, givetvis i serietidningstyg:)

                                     ...och sen blev det en tillhörande pall  -sålda.

Serietidningsattack på ett litet 50-talsbord, Miss Hulk



Såld.

Detta är mitt första bord som jag gjort decoupage på. Jag använde mig av 2st Miss Hulk tidningar och minibiljardbollar. Det hela började med att jag och moderskeppet var på en auktion en väldigt varm sommardag. Minns att min dagsform dessvärre var mindre bra, somnade till och inte väckte min mor mig när det var dax att vända stolen för att slippa bli bländad av solen. När jag väl vaknade till satt jag vänd åt ett håll dvs fel håll, och resterande delen av publiken åt andra hållet, hehe... Nåja, hann vara med på mitt spaningsobjekt och det slutade med att jag betalade ett överpris för bordet. Det mesta som såldes den dagen gick dyrt...surt!
Det var då 2 månader kvar tills min utbildning (Hantverk & Möbelrenovering) skulle börja och jag hade nu mitt första renoveringsobjekt, wihoooo!!!
Bordet innan attack

Mitt första projekt i decoupage!

Hattask Tarzan


...och såhär såg hattasken  ut efter att min valp satt tänderna i den:)


Det här var mitt första projekt i decoupage och jag vart på en gång helt såld på det! Nu ett 100-tal sönderklippta serietidningar senare, är det fortfarande lika kul att hitta fina bilder. Jag är kräsen och väljer bara bilder som ger mig känslan av YES!...och ibland ett litet kärlekspirr:) Nördigt och lite tokigt, precis som hä ska va!